För tredje gången under vårsäsongen så begav vi oss till Bergsjövallen, där det vankades match på gräset. Nyklippt, fin matta och solsken.
Vi ställde upp med följande elva: Philip - Rinman, Glenn, Jojje, Mattias - Hoang, Johan, Toffis, Robin - Saman, Tobbe
Ersättare: Pontus.L, Oliver, Dennis, Törnkvist, Tommy

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen i ett högt tempo och det håller nästan på att resultera i ett mål direkt, då BIF sånär gör självmål, men målvakten parerar. Tobbe är igenom och har Saman med sig, men väljer avslut och räddning igen.
Vi skapar en massa hörnor, som är väldigt fint slagna av Mattias, och det är sånär att vi lyckas trycka in en ledningsboll.
Efter en kvart så tar sig Robin fram till ett bra läge och rullar in 0-1! Skönt med utdelning men Robin har ont i bröstet (visade sig att det var ett muskelfäste som krånglade) och har problem med andningen och vill byta. Han kör på i en minut till och gör 0-2! Sen så byter han ut sig själv.
Rivas kör en karatespark på Oliver och blir belönad med ett gult kort.
Vi fortsätter mata på men får inte in bollen trots jättebra lägen.
Istället så är det BIF som tar sig förbi på våran vänsterkant och "TJ" sätter säkert dit bollen, 1-2! Oerhört onödigt, men typiskt när man inte dödar matchen, att det blir ett baklängesmål och det är match igen.

ANDRA HALVLEK
Början av andra halvlek är jämnare. Johan får ett tidigt gult kort. BIF har lite mer spel än tidigare och tar sig till ett bra läge där Njaga skjuter över mitt framför mål.
Vi fortsätter dock att skapa chanser och till slut så sitter bollen i minut 58, då Saman säkert sätter dit bollen, 1-3! Tobbe framspelare för tredje gången i matchen.
Oliver blir felaktigt avblåst för offside i minut 62 och sparkar iväg bollen i frustration. Gult kort.
Toffis är igenom men får dålig träff. Rinman skjuter en fösare och målvakten håller på att sjabbla in den.
Mattias slår ett dåligt inlägg i matchen och det blir mål, 1-4! Ronaldinho 2002 all over again.
TJ blir varnad när han brutalkapar Hoang i 84:e.

SAMMANFATTNING
En överkörning. Vi gör det mesta rätt, förutom att vi borde ha dödat matchen mycket tidigare.
Stabilt bakåt, mittfältet vinner kampen och fördelar bollar, och framåt skapas det massvis.
Tredje och sista matchen på Bergsjövallen i år och vi har tagit 9 poäng på dom!

Matchens GaFFlar

Toffis: Superform. Löper mycket, vinner dueller och fördelar bollar med sin fina teknik. Toppmatch.

Mattias: Prickfri bakåt. Otroligt att hans fina passningar matchen igenom inte renderar i någon ass. Målskytt för första gången i GaFF.

Johan: Helt dominant i första halvlek. Vinner alla dueller och fördelar boll. En pådrivare på mitten.